Te koop: Frankrijk ideaal zelfvoorzienend/off-grid

Te koop

een mooi, rustig gelegen perceel in de Allier, midden Frankrijk, totaal 13.754 m2 (=1,3 ha). Een deel van het terrein is bouwgrond: 5.915 m2. Ideaal voor wie zelfvoorzienend en/of off-grid wil leven. Maar voor wie meer comfort wil, er is water en elektra aan de weg. We hebben in juli 2013 de CU vernieuwd. De CU (certificat d\'urbanisme) informeert over de bouwrijpheid van een terrein. Een CU is geen bouwvergunning, en moet je jaarlijks opnieuw aanvragen.

Het perceel bestaat uit grasland, omzoomd door hagen. In het midden van het terrein staat een kleine walnotenboom. Her en der hebben we fruitbomen en struiken geplant. Op het terrein staat sinds 2009 onze kampeerauto. Wij hebben deze steeds gebruikt om in te overnachten. De kampeerauto is in de prijs inbegrepen, maar heeft sinds 2009 niet meer gereden.

Het perceel ligt langs een zeer rustig asfaltweggetje in een gehuchtje van een tiental huizen. 1 km verder ligt een dorpje met 400 inwoners, een winkeltje, een schooltje en wat basis voorzieningen.

In Frankrijk kun je nog zonder architect bouwen tot 170 m2. Je moet dan wel zelf de tekeningen maken die je nodig hebt om de bouwvergunning aan te vragen. Het hele proces om een bouwvergunning aan te vragen, is gelukkig de laatste jaren sterk vereenvoudigd. Indien geinteresseerd, hebben we een complete zelfbouwbeschrijving (in het Engels incl. dvd) van een strobalen huis.

De taxe fonciere (onroerendezaakbelasting) bedraagt op dit moment 25 euro per jaar.

In de buurt van ons perceel (4 km) ligt het foret de Troncais, een prachtig 11.000 ha groot eikenbos, met volop wilde zwijnen, reeen en edelherten. De lokroep beluisteren van de edelherten tijdens de bronsttijd is een belevenis op zich. In het bos en aan de randen bevinden zich verschillende meren met strandjes. Het Lac de Goule bevindt zich op 2 km en de Etang de Pirot op 5 km.

Vraagprijs: 22.000 euro
Kosten: Vraagprijs € 22,-Contact opnemen met deze adverteerder.Doe een bod op dit object. Het hoogste bod is momenteel € 20000.
Informatie over deze advertentie
Geplaatst op:14-11-2013 om 00:38u
Door:Rudi
Bekeken door: 4813 bezoekers
Aantal vragen: Er zijn 5 vragen gesteld
Woonplaats:Belgie
Locatie: Google Maps snapshot van Belgie

Interesse?
Via dit formulier kunt u een bod uitbrengen.

Vraagprijs € 22,-
Jouw bod:
Jouw naam:
E-mailadres:
  Ik ga akkoord met de voorwaarden.

advertentie plaatsen     |     suggesties / opmerkingen     |     algemene voorwaarden

Copyright © 2018. PaginaMarkt.nl is een dienstverlening van Grasbaal.nl. Alle advertenties, teksten, foto's en video's zijn geplaatst door gebruikers van PaginaMarkt.nl. Grasbaal.nl is hiervoor op generlei wijze aansprakelijk. IP-adressen worden opgeslagen; bij misbruik van PaginaMarkt.nl worden deze adressen gebruikt om toegang te ontzeggen en/of gerechtelijke stappen te ondernemen. Lees ook onze Algemene Voorwaarden. Ziet u lege advertentiepagina's? Controleer AdBlock.